Tsunamivarningen lyft

2012-12-07 12:38  

Tsunamivarningen för den nordöstra delen av Japan är nu lyft. Den en meter höga tsunamivågen åstadkom inga större skador, rapporterar CNN.

Sent på fredageftermiddagen japansk tid utfärdades en tsunamivarning för kustregionen Miyagi i nordöstra Japan. Varningen kom efter en jordbävning med magnituden 7,3.

Enligt CNN träffade enmetersvågen samma område som i mars år 2011 drabbades av en jordbävning och förödande tsunami. Katastrofen 2011 utlöste härdsmältor vid kärnkraftverket Fukushima Daiichi. Radioaktiv strålning spreds över stora områden och befolkningen massevakuerades.

Över 20 000 personer dog i naturkatastrofen.

Enligt CNN tycks dagens tsunamin inte ha orsakat några allvarligare skador. Antalet fysiskt skadade begränsas till en handfull personer. Men händelsen väcker traumatiska känslor till liv. Tsunamin år 2011 slog till även den en fredageftermiddag, och på samma plats.

Tokyo Electric Power Co, som äger kärnkraftverken vid Fukushima, har inte rapporterat några skador efter den senaste jordbävningen.

Se CNNs senaste rapport om händelsen

Ulla Karlsson-Ottosson

Mer om: Tsunami Fukushima

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt