Energi

"Tillsynen är ett skämt"

LÄSARNAS. Granskningen av branden i Ringhals 2 väcker debattlystnaden hos läsarna. Tillsynen är ett skämt, är en slutsats. Det kanske inte var en vanlig våtdammsugare som orsakade branden, är en annan.

Publicerad

Under onsdagskvällen sände SVT Uppdrag Granskning ett inslag där orsakerna bakom branden som kostade ägaren Vattenfall både pengar och prestige behandlades. Tidspress som i sin tur ledde till ett frångående av säkerhetsrutinerna, var en slutsats som drogs. Ny Tekniks läsare delas i vanlig ordning i två tydliga läger i debatten kring programmet: de som är för och de som är emot kärnkraft.

Signaturen Hasse inleder med att sätta ord på det som flera är inne på: "Den svenska tillsynen inom elområdet är ett skämt. Det är ju tydligt från gårdagens program att Strålskyddsmyndigheten inte tas på allvar, när de inte fick reda på informationen om branden trots att de hade möte samma dag på Ringhals. SSM borde ta i med hårdhandskarna efter en förseelse, men det verkar ju bara ha runnit ut i sanden. Med sådan undfallenhet för branshen kan man undra om Strålsäkerhetsmyndigheten gör någon reell nytta".

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här