Energi

Svensk miljöteknik blir standard på Burger King

Jesper Wirén. Foto: Enjay
Enjays teknik har här installerats på en Burger King-restaurang. Foto: Burger King
Återvinner luft från restaurangkök. Foto: Burger King
Återvinningsenheten Lepido. Foto: Enjay

Malmö-bolaget Enjays energiåtervinningsenhet tar hand om sotig luft från restaurangkök. Och nu väljer Burger King att storsatsa på tekniken.

Publicerad

Miljöteknikbolaget Enjay, som tog en plats på Ny Tekniks 33-listan för två år sedan, gör en enhet som kan återvinna energi från tuffa miljöer som restaurangkök. Nu blir Lepido – som enheten kallas – standard i alla nya Burger King-restauranger i Skandinavien.

– Att vår energiåtervinningsenhet fungerar utmärkt på Burger King, som grillar sin mat över eld, visar att Lepido kommer kunna användas i ventilationssystem på alla typer av restauranger, säger Jesper Wirén, Enjays vd och grundare.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här