Svanberg kommer inte till bröllopet

2010-06-17 11:47  

I dag släppte hovet gästlistan till den kungliga vigeln och bröllopsmiddagen på lördag. Bland de uppemot 500 inbjudna gästerna saknades ett känt namn – Carl-Henric Svanberg.

Carl-Henrik Svanberg har anklagats för att inte tagit BP:s oljeläcka i USA på tillräckligt stort allvar. Att han skulle delta vid kronprinsessan Victorias bröllop har av många setts som stötande.

Enligt tidningen Expressen var BP-ordföranden Carl-Henric Svanberg bjuden men har tackat nej.

- Som alla kunde se i går är han ganska upptagen med sitt uppdrag för BP just nu och vi diskuterar inte våra anställdas privatliv, säger BP:s presstalesman David Nichols till Expressen.

Hela BP-toppen är just nu i USA för att stå till svars för den förödande oljeläckan i Mexikanska bukten som nu håller på att förstöra vattnet och ständerna utefter den södra USA-kusten.

I går träffade Carl-Henric Svanberg president Barack Obama och efter det mötet höll han en presskonferens där han bad hela det amerikanska folket om ursäkt för vad BP ställt till med.

I dag ska Svanberg och BP:s vd Tony Hayward frågas ut av 35 utskottsmedlemmar i den amerikanska kongressen.

Här är hela gästlistan till kyrkan.

Här är gästlitan till bröllopsmiddagen.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt