Stockholm satsar på elfordon

2015-11-12 07:00  
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

TEKNIKSVEPET. Stockholm satsar på laddare, chalmerister får pris och blöjor utmanar industrin. Här är senaste tekniknyheterna.

UPPDATERAD: SVT rapporterar om Chalmers-studenterna som prisas för sin tunna solcell, som till exempel kan användas till mobilladdare av människor i utveckligsländer utan tillgång till elnätet. 

Som en del av initiativet "Klimatklivet" får Stockholm sex miljoner kronor till utbyggnad av laddstationer för elfordon, det skriver Länsstyrelsen. Här går det att se en förteckning över alla projekt som får del av pengarna inom Klimatklivet.

Att skapa blöjor med högre innehåll av cellulosa, istället för oljebaserat material, är en utmaning för både träindustrin och kemiföretag. Sveriges radio rapporterar.

Och för den som söker efter kärleken via nätet kan det vara bra att veta att dejtingappen Tinder uppdaterat sin algoritm för matchningar, enligt Techcrunch.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Prevas

Debatt