Solpaneler nästa satsning för Tesla

2016-06-22 07:17  
Elon Musk. Foto: Corbis

Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla vill förvärva solpanelstillverkaren Solar City och har lagt ett bud motsvarande omkring 23 miljarder kronor på bolaget.

Teslas vd och medgrundare Elon Musk, som också är styrelseordförande och huvudägare i Solar City, beskriver affären som en självklarhet i samtal med journalister. Analytiker som Reuters pratade med tycker dock att Tesla borde satsa på enbart bilar och aktien dök i efterhandeln på beskedet.

Musk säger att förvärvet av Solar City kommer att göra Tesla till världens enda ”vertikalt integrerade energiföretag” som erbjuder ren energi från början till slut, från solpaneler och batterier för hem till elektriska fordon.

Musk äger 19 procent av Tesla och 22 procent av Solar City. Solar City är den största tillverkaren av solpaneler för hemmabruk i USA.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt