Snart rullar den nya Hummern ut på vägarna

2008-09-11 09:28  
Hummer H2

Den första etanoldrivna Hummern rullar på vägarna om en månad. Som enda modell i sitt slag kan den köras på E85, bensin eller valfri kombination.

Hummer H2 är känd för att kunna ta sig fram i terräng som ingen annan fyrhjuldriven bil klarar. Den är också känd för att sluka bensin

Nu kommer den första etanoldrivna Hummern ut. Den är först i raden av alla Hummer-modeller med Flexpower, men nästa år kommer hela alla humrar att kunna köra på E85.

Varje fordon har en kontrollmodul i motorn som hjälper till att identifiera vilket bränsle som tankats. Informationen innebär att bränslesystemet kan justeras automatiskt för att köras på den specifika bränsleblandning som ägaren väljer.

GM började marknadsföra etanol för över 20 år sedan och ligger långt fram när det gäller att utveckla etanol ur buskvegetation och trädrester. Nu har biljätten 5 miljoner flexifuel-fordon på vägarna runt om i världen. Runt 3,5 miljoner kan köras på E85.

Nästa modell H3 rullar ut ur fabriken i slutet av nästa år. Nu håller GM också på att utveckla en fyrcylindrig turbodiesel för H3.

Marie Feuk

Mer om: hummer Flexpower

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt