Skövling tilltar i Amazonas

2015-11-27 08:25  
Skövling av Amazonas Foto: AP Photo/Alberto Cesar

Skövlingen av Brasiliens regnskog, världen största sammanhängande regnskogsområde, har ökat med 16 procent det senaste året, trots regeringens försök att stoppa illegal avverkning.

Satellitbilder för tolv månader fram till sista juli visar att 5|831 kvadratkilometer skog röjdes i Brasiliens Amazonas under det året. Det är ett område större än Hallands län. Siffrorna som släpptes av Brasiliens regering bekräftar preliminära rapporter från miljögrupper om att avskogningen ökar igen efter en minskning 2014.

Uppgifterna kommer vid en känslig tidpunkt för landets ledare, när världens länder samlas i Paris för att diskutera ett nytt klimatavtal som ska minska utsläppen av växthusgaser. Skogsavverkningen i världen beräknas stå för större utsläpp av växthusgaser än hela transportsektorn.

Mer om: Amazonas

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt