Skottar ratar nya plastpåsar

2015-10-20 09:41  

Sen butikerna börjat ta betalt har förbrukningen minskat stort.

För ett år sedan började butiker i Skottland att ta betalt för plastpåsar. Under året har antalet påsar som distribueras i butikerna minskat med 80 procent, motsvarande 650 miljoner påsar, visar siffror från den skotska regeringen på årsdagen, skriver BBC. Nedgången noteras bland annat hos apotekskedjan Boots, varuhuskedjan Waitrose och dagligvarukedjan Morrisons.

Försäljningen av påsarna, som kostar 5 pence, har uppgått till en summa av 6,7 miljoner pund som ska gå till välgörande ändamål. Skottlands miljöminister Richard Lochhead hyllar det hela som en "stor framgång" och tackar skottarna för att de "omfamnat politiken".

Wales var först ut i Storbritannien med att införa en avgift för plastpåsar 2011. Nordirland följde efter i april 2013. England införde avgiften i början av den här månaden.

Mer om: Plastpåsar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt