Siktar på vätgasbil – och elbil

2015-06-17 05:00  

Om Hans-Olof Nilsson får vätgas över tänker han skaffa en vätgasbil som komplement till elbilen. <br/>- Båda behövs, säger han.

När Hans-Olof Nilsson kommer hem pluggar han in elbilsladdaren i sin Mitsubishi i miev så den är laddad inför nästa åktur.

En liten och smidig elbil är perfekt för kortare turer, anser han. Men Hans-Olof Nilsson tror även att bilar med bränsleceller kommer att bli vanliga på vägarna i framtiden. Om han får ett överskott på vätgas från elektrolysören i källaren så tänker han på sikt även skaffa en vätgasbil.

- Båda systemen behövs. Varför ska du köra runt med 700 kilo batterier när du ska åka en längre sträcka. Det är bättre med fem kilo vätgas.
F ölj Sveriges smartaste hem på Facebook!

Har du också ett smart hem? Tävla med oss!

Har du byggt egna lösningar för det smarta hemmet? Dela med dig av dina idéer och var med i tävlingen ”Sveriges smartaste hem”.

 

Det pratas mycket om det smarta, uppkopplade hemmet. Men vi vet att bland Ny Tekniks läsare så är det mer än bara snack. Det skruvas och konstrueras som aldrig förr. Här på redaktionen blir vi ofta förvånade över de avancerade lösningar som ni läsare utvecklat.

Vi vet också att det finns ett stort intresse för att läsa om hur andra gjort. Här intill får du träffa Hans-Olof Nilsson som i tre år arbetat med att göra sitt nybyggda lågenergihus helt oberoende av elnätet.

Men vi letar inte bara efter energi-idéer. Allt är välkommet. Det kan vara smarta lösningar för övervakning, uppkoppling, hifi, belysning eller kanske ett finurligt bevattningssystem för trädgården. Eller något helt annat.

Nu bjuder vi in alla att dela med sig av sina idéer och samtidigt vara med och tävla om titeln ”Sveriges smartaste hem”:

Mer om tävlingen, regler och hur du anmäler dig hittar du på: nyteknik.se/sverigessmartastehem.

Vi behöver bland annat en beskrivning av dina lösningar, gärna med bilder och filmer.

Sista anmälningsdag är den 31 augusti.

I höst kommer vi att besöka och berätta om många av era lösningar.

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt