Samsung ska storsatsa på elbilsbatterier i USA

2021-07-08 11:14  
Samsung SDI uppges storstatsa på elbilsbatterier i USA. Arkivbild Foto: Foto: Ahn Young-joon AP/TT

Sydkoreanska Samsung SDI – ett dotterbolag till elektroniktillverkaren Samsung Electronics – planerar att satsa minst 3 000 miljarder won (drygt 22 miljarder kronor) på en batterifabrik i USA, rapporterar Reuters med hänvisning till en företagskälla.

Samsung ska inför satsningen ha varit i kontakt med bolag som Amazon, Stellantis och Rivian, ett bolag som Ford varit med att starta upp, för att att sköta leveranserna av batterierna som tillverkas på fabriken, enligt källan.

Stellantis, där Fiat Chrysler och PSA samarbetar, har sedan tidigare planer på att bygga batterifabriker i Frankrike och i Tyskland i samarbete med franska Total.

Det är ännu ej spikat om Samsung SDI kommer att bygga upp USA-fabriken på egen hand eller om satsningen görs i samarbete med någon etablerad biltillverkare.

Läs mer: Tyska vätgasplanet ska lyfta 2025

En talesman för Samsung SDI uppger att det har gjorts en översyn av strategin i USA, men att inga beslut har fattats ännu.

Samsung SDI har sedan tidigare batterifabriker i Sydkorea, Kina och Ungern, med kunder som BMW, Ford, Volvo och Volkswagen.

Tidigare har Samsung SDI:s sydkoreanska konkurrenter LG Energy Solution och SK Innovation aviserat planer på att inleda tillverkning av elbilsbatterier i USA.

Mer om: Samsung Batterier

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt