Saab köper ”undervattensarmar”

2013-09-03 12:26  
Hydro-lek tillverkar bland annat HLK-HD5, en arbetsarm för en mindre ROV. Foto: Hydro-lek.com

Saab bättrar på sin portfölj av undervattensteknikbolag och köper brittiska Hydro-lek.

Saab Seaeye, dotterbolag till Saab AB, och en av världens största tillverkare av fjärrstyrda undervattensfarkoster för off-shore och försvarsindustrier, köper Hydro-lek. Det senare är brittiskt och uppges ha 25 anställda.

Företaget tillverkar så kallade manipulatorarmar och verktyg som kan fästas på undervattensfarkoster, som exempelvis obemannade ROV:er (Remote operated vehicle) och som med vars hjälp man kan utföra olika arbeten under ytan.

Armarna och verktygen leveras i dag främst till sådana företag som bygger undervattensfarkoster, till försvarsbolag och forskningsinstitut.

– Vi ser tydliga synergier mellan de två företagen då manipulatorarmar och verktyg är viktiga komponenter i utvecklingen och funktionaliteten av undervattensfarkoster, säger Jon Robertson, vd, Saab Seaeye i ett pressmeddelande. Han hoppas nu att Saab i och med förvärvet ska stärka sin position på marknaden.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt