Reinfeldt: ”Det var rätt av henne att lämna Sweco”

2010-10-28 09:54  

På en extrainsatt presskonferens meddelar statsministern att han har fortsatt förtroende för partisekreterare Sofia Arkelsten.

Fredrik Reinfeldt inleder presskonferensen med att säga han har fortsatt förtroende för Sofia Arkelsten och att det var rätt av henne att lämna styrelseuppdraget i börsbolaget Sweco där hon valdes in i våras och fick ett arvode om 175 000 kronor, rapporterar Aftonbladet.

- Det var rätt av henne att lämna styrelseuppdraget. Vi har förtroende för Sofia Arkelsten, det är viktigt att säga. Hon har precis tillträtt som partisekreterare och jag känner stort förtroende för henne i den rollen.

Reinfeldt uppger att gränsdragningen ibland kan vara svår för vilka bjudresor som är acceptabla att ta emot. 

- Arkelsten uppfattade att det var inom ramen för sitt riksdagsuppdrag, säger statsministern och uppger att bjudresor leder till en viktig gränsdragningsdiskussion som han ämnar återkomma till.

Läs om Arkelstens bjudresor här.

Ny Teknik redaktion

Mer om: Shell Energi

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt