Regeringen tillsätter batterisamordnare

2022-08-08 10:36  
Näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson (S). Arkivbild. Foto: Lars Schröder/TT

Flera satsningar på batteritillverkning är på gång i Sverige. Nu ska en samordnare från regeringen koordinera de olika projekten.

De senaste åren har det skett en rad större satsningar på batteritillverkning i Sverige. Först ut var Northvolt med sin fabrik i Skellefteå. Men även Scania och Volvokoncernen har lanserat batterisatsningar.

– Den gröna omställningen som svenska fordonsindustrin står för är omfattande och komplex och måste ske i mycket snabb takt. Elektrifiering är avgörande för att minska utsläppen, säger näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson på en pressträff.

Två tydliga utmaningar

Regeringen tillsätter därför en batterisamordnare som ska koordinera de olika satsningarna. Främst handlar det om att identifiera utmaningar och hinder.

Två utmaningar är enligt Karl-Petter Thorwaldsson tillgången till fossilfri el samt tillståndsprövningar, som måste gå snabbt.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt