Obamas tv-tal: BP ska betala!

2010-06-16 09:32  
Obama: BP ska betala! Foto: Youtube

I eftermiddag svensk tid ska USA:s president Barack Obama för första gången träffa BP:s styrelseordförande Carl-Henric Svanberg. I går sade Obama i ett tv-tal att han skickar oljeräkningen till BP.

Barack Obama höll i går sitt första tv-sända tal från Ovala Rummet. Och det handlade om oljekatastrofen i Karibiska havet och BP:s ansvar.

- Detta är klarspråk. Vi ska bekämpa oljespillet med allt vi har så länge som det behövs. Och  BP kommer att få betala för den skada som bolaget har ställt till med, sade president Obama i sitt tal som snabbt lades ut på Youtube.

Han har kallat till sig BP-topparna med styrelseordföranden Carl-Henric Svanberg i spetsen till ett möte i Vita Huset senare i dag onsdag.

- Jag kommer att kräva av BP:s ordförande att han avsätter alla de resurser som krävs för att kompensera arbetare och företag som drabbats ekonomiskt av BP:s vårdslöshet och lättsinne, sade Obama.

Hur stor den fonden måste vara framgick inte av Obamas tal.

Presidenten flaggade också för en ny energipolitik med energibesparing och satsning på förnyelsebara energislag med syfte att minska USA:s oljeberoende.

 

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt