Nytt stöd ges till energikartläggning

2010-04-20 13:31  

Nu kommer ett nytt stimulansmedel för att få företag att minska sin energiförbrukning. Företag kan få halva kostnaden för en energikartläggning betald.

Det nya stödet kallas energikartläggningscheck och riktas till företag som använder mer än 500 megawattimmar per år. Stödet kommer att finnas till och med år 2014 och maximalt ges 30 000 kronor till ett företag.

Företag som är intresserade kan ansöka om stödet via en e-tjänst på Energimyndighetens hemsida. Själva energikartläggningen avser företagets verksamhet, byggnader och övrig energiförbrukning.

Genom energikartläggningen får företaget en rad förslag på lönsamma åtgärder för att effektivisera energianvändningen. Sedan ska företaget ta fram en energiplan och ange vilka åtgärder man har för avsikt att genomföra under de närmaste två åren.

Läs resten av artikeln på tidningen Byggvärldens nätupplaga

Linda Nohrstedt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt