Mobilt monster gör grön asfalt

2009-09-10 07:30  

Det är stort och amerikanskt och det kan packas ihop och flyttas på sex lastbilar. Möt NCC:s miljövänliga asfaltverk Six Pack.

- Det här är förmodligen världens första mobila asfaltsverk som kan tillverka ”grön” asfalt, säger Roger Lundberg, teknikchef på NCC Roads i Umeå.

Det är han som ligger bakom NCC:s nya patentsökta metod att tillverka asfalt i lägre temperaturer.

Genom en helt ny metod att ”skumma” bindemedlet bitumen har Roger Lundberg lyckats göra hård bitumen mjuk så att det kan fästa på stenmaterialet i lägre temperaturer

- Vi har kunnat sänka temperaturen från 160 grader till 120 grader i asfaltverket, vilket gör att asfalten ryker mindre både när det tillverkas, transporteras och läggs ut på vägarna, säger Roger Lundberg till Ny Teknik.

Lägre utsläpp, mindre energi
Hans uppfinning innebär också att energiåtgången i asfaltverket blir 20 procents lägre än med tidigare, att koldioxidutsläppen minskar med 30 procent och att kväveoxidutsläppen minskar med 70 procent.

- Laboratorietester visar att vår gröna asfalt är lika bra eller bättre än konventionell asfalt, säger Roger Lundgberg.

Det första verket som byggdes om efter Roger Lundberg ritningar var NCC:s mobila asfaltsverk Six Pack, ett stort amerikanskt verk som kan packas ihop och transporteras på sex långtradare och ställas upp på nytt ställer på mindre än en vecka.

Roger Lundberg tog hjälp av den smideskunnige NCC-maskinisten Jonny Nilsson för att bygga om Six Pack till ett grönt asfaltsverk.

Sedan har det rullat på och nu är en fjärdedel av NCC:s asfaltsverk gröna. På sikt ska alla asfaltverken byggas om till gröna verk.

Från Umeå till Enånger i ett kick
Just nu jobbar Six Pack med den nya godsbangården för Botniabanan i Umeå. Men om några veckor monteras det ned för transport söderut mod Hudiksvall för ett nytt jobb på E4:an.

- Asfalt är en färskvara. Det är en dyr produkt och det är en fördel om man kan ha verket nära den plats där asfalten ska läggas. Det blir kortare transporter och fullt fokus på det aktuella jobbet, säger Roger Lundberg.

På godsbangården ska Six Pack tillverka 55 000 ton asfalt och på nästa uppdrag på E4:an mellan Hudiksvall och Enånger ska 150 000 ton asfalt läggas på en 2,5 mil lång sträcka motorväg.

Trots att Six Pack är mindre i storlek än ett traditionellt, stationärt asfaltverk, har det större kapacitet. Six Pack kan tillverka 220 ton asfalt i timmen. Det är igång cirka tio timmar per dygn och gör alltså 2200 ton asfalt per dag.

Plockas ned och byggs upp
Six Pack tillverkas av det amerikanska företaget Astec Industries i Chattanooga, Tennessee.

Det heter Six Pack eftersom det kan monteras ned och fraktas på sex lastbilar som kan köra i vanlig lastbilsfart till nästa ställe. Det tar bara några dagar att montera ned, transporter och sätta upp det igen på ny plats.

Lars Anders Karlberg

Mer om: Vägar Asfalt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt