Medvind för svenska vindkraften

2017-06-28 07:07  
Foto: Alamy

Beställningar i svensk vindkraft uppgick under andra kvartalet till en sammanlagd effekt på 232 megawatt (MW), klart högre än de 2 MW som beställdes kvartalet innan, enligt intresseorganisationen Svensk Vindenergi.

”Efter en lång tids osäkerhet om framtiden för elcertifikatsystemet finns det nu en tydlighet som gör att investeringarna i vindkraft kan ta ny fart”, säger Svensk vindenergis vd Charlotte Unger Larson i en skriftlig kommentar.

I juni klubbade riksdagen igenom en blocköverskridande överenskommelse att förlänga elcertifikatsystemet med ett nytt mål för förnybar el om 18 terawattimmar till 2030. Detta har bidragit till att förbättra förutsättningarna för svensk vindkraft i Europa, enligt Unger Larson.

”Det tillsammans med en långsiktig politisk inriktning mot ett helt förnybart elsystem innebär ett växande internationellt intresse att investera i Sverige”, säger hon.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt