Malmö vill täcka taken med solpaneler: ”Massa industritak”

2019-10-21 08:25  
Enligt planen ska Malmö stad tillsammans med bland andra ett energiföretag bilda ett bolag som installerar och sköter solpanelerna på företags tak. Foto: Ernad Habibovic/TT

Solceller i massor på platta tak runtom i staden. Det är miljökommunalrådet Simon Chrisanders (L) senaste plan för att hjälpa till att uppnå målet om 100 procent förnybar energi i Malmö om tio år.

– Tittar man på Malmö från ovan så ser man en ohygglig massa industritak – de flesta helt utan solceller, säger han till Sydsvenskan.

Enligt planen ska Malmö stad tillsammans med bland andra ett energiföretag bilda ett bolag som installerar och sköter solpanelerna på företags tak. Fastighetsägarna behöver alltså varken investera i panelerna eller hantera dem.

Simon Chrisander tror att den lokala industrin vill ha lokalt producerad, grön energi.

– Vi vill göra det lätt för företagen. De behöver bara säga ja, så fixar vi investering, montering och underhåll av solfångare, säger Chrisander.

Mer om: Malmö Solceller

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt