Lidl öppnar energicirkulär butik i Nederländerna

2019-06-11 09:50  
Lidl öppnar en energicirkulär butik i nederländska Woerden. Foto: Lidl

Lidl Nederländerna öppnar en ny butik som blir helt självförsörjande när det gäller elektricitet. Solpaneler på taket och återanvändning av värme och kyla ingår i konceptet.

Den nya energicirkulära livsmedelsbutiken som öppnar i nederländska Woerden i september kallas Lidl Zero. Tack vare 1 766 solpaneler på taket, och att värme och kyla lagras och återanvänds inuti butiken, kommer den att bli helt självförsörjande vad gäller elektricitet, berättar Lidl Nederländerna för tidningen Retail Trends.

– Hållbart entreprenörskap finns i Lidls dna, det är därför vi uttryckte ambitionen att vara helt koldioxidneutrala år 2022. Lidl Zero är ett logiskt och pedagogiskt steg, säger Marcel Ganzeboom, senior byggnadschef på Lidl Nederländerna till tidningen.

Lidl har totalt 72 000 kvadratmeter solpaneler installerade på sina butiker runtom i Europa, men det här blir deras första helt energicirkulära butik och den allra första av den sorten som öppnar i Nederländerna, enligt Lidl.

Ania Obminska

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt