KVA förtydligar efter kritik från Odenberg

2013-11-29 08:52  
Odenberg

Efter kritik från Svenska kraftnäts generaldirektör går Energiutskottet vid Kungliga Vetenskapsakademin ut med ett förtydligande. Samtidigt föreslår man en oberoende kommission om energipolitiken.

KVA sprider felaktiga uppgifter om vindkraften. Det anser Svenska kraftnäts generaldirektör Mikael Odenberg. I ett brev till KVA:s Energiutskott pekar han på flera missledande uppgifter i en rapport från i somras.

Ny Teknik skrev om kritiken tidigare i veckan.

Energiutskottets ordförande Sven Kullander går nu ut med ett förtydligare. I ett svarsbrev adresserat till Mikael Odenberg skriver han att den rapport från Svenska kraftnät som uppgifterna hämtats från: ”inte är helt glasklar utan bäddar för vissa feltolkningar.”

Det kritiserade avsnittet kommer därför att förtydligas. Bland annat gäller det uppgiften om hur stora investeringar som Svenska kraftnät planerar i det svenska stamnätet samt uppgifter om framtida svenskproducerad vindenergi.

Samtidigt efterlyser sven Kullander större tydlighet från Svenska kraftnätssida. I brevet föreslår Energiutskottet även en oberoende kommission om energipolitiken.

Läs hela svarsbrevet i spalten till höger.

 

Relaterade dokument

Marie Alpman

Mer om: Energi Vindkraft

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt