Jöran Hägglund går till Vattenfall

2011-02-11 12:24  
Jöran Hägglund, tidigare centerns partisekreterare och statssekreterare på Näringsdepartementet, nu pr-chef på Vattenfall. Foto: Lars Anders Karlberg

Jöran Hägglund, tidigare statssekreterare på Näringsdepartementet och Maud Olofssons närmaste man, blir pr-chef på Vattenfall den 1 mars.

- Jag är väldigt glad över att vi har hittat en så erfaren och kompetent kandidat, säger Vattenfalls informationsdirektör Elisabeth Ström i ett pressmeddelande på fredagen.

Jöran Hägglund blir ny chef för ”Public and Regulatory Affairs” med en personal på 82 personer i sju länder.

- Han kommer att bidra till att förbättra vår förståelse av det politiska och legala ramverket, och kommer att hjälpa oss i arbetet inom Public and Regulatory Affairs på europeisk nivå, säger Elisabeth Ström som blir Jöran Hägglunds chef.

Jöran Hägglund hoppade sent i höstas av ett tio års nära samarbete med centerledaren och näringsministern Maud Olofsson.

Han hade då varit partisekreterare i sex år och därefter statssekreterare på näringsdepartementet.

– Jag har varit med och förnyat centerpolitiken. Jag har varit med om alliansens bildande, regeringsskifte, finanskris, fordonskris och Sveriges ordförandeskap i EU. Jag har jobbat på alla nivåer, sade Jöran Hägglund på en presskonferens i oktober när han meddelade sin avgång.

Jöran Hägglund var regeringens förhandlare under bilkrisen när både Saab och Volvo bytte ägare.

Han skrev senare en insiderbok om hur Saabförhandlingarna med General Motors och Spyker gått till. ”Saabaffären inifrån” heter boken som kom ut på Ekerlids förlag i höstas.

Strax efter att boken publicerats avgick han som statssekreterare.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt