Inomhusgrillar förgiftar allt fler

2010-02-03 15:27  

I takt med att allt fler grillar sin mat inomhus ökar också antalet koloxidförgiftningar visar tysk statistik.

Förtjusningen i grillad mat gör att allt fler skaffar inomhusgrillar. Men med denna typ av matberedning ökar också risken för koloxidförgiftning, visar det tyska statliga institutet för riskvärdering (BfR).

Under 2008 ökade antalet fall som rapporterats till läkare. I elva fall fick både barn och vuxna behandlas för förgiftningssymptomen på sjukhus.

Vanligt är att träkolsgrillen först använts för matberedning och därefter har grillen fått tjäna som värmekälla medan kolet brinner ut.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt