Ibrahim Baylan: Här ligger mitt fokus

2015-01-07 10:31  
Energiminister Ibrahim Baylan. Foto: TT

TEKNIKÅRET 2015. Energiminister Ibrahim Baylan kommer fokusera på att förbereda Energikommissionen, berättar han för Ny Teknik.

Vad händer 2015 för just din verksamhet?

Arbetet att förbereda Energikommissionen och tillsätta kommissionen är högt prioriterat av regeringen. Detta kommer jag att ägna mycket tid åt. Jag har under hösten fört samtal med en rad företrädare från energibranschen, industrin, miljöorganisationer, fackliga organisationer och forskningsvärlden. Alla vittnar om vikten av att få till stånd en blocköverskridande långsiktig överenskommelse. Vi har även i dagarna gett Energimyndigheten i uppdrag att utreda ett nytt stödsystem för havsbaserad vindkraft för att få igång en storskalig utbyggnad. Uppdraget ska redovisats under 2015.

Vad önskar du mest av allt för 2015?

Jag vill fortsätta arbetet med att balansera miljökrav med tillgänglighetskrav och samtidigt skapa långsiktiga förutsättningar för en konkurrenskraftig energi.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt