Honda visar vätgas vid klimatmötet

2015-12-02 10:06  
Hondas monter på klimatutställningen La Galerie by We i Paris. Foto: Honda

Honda visar i en monter hur man tänker sig ett framtida vätgassamhälle på den första mässan som arrangeras i samband med FN:s klimatmöten.

Under klimatmötet Cop21 som inleddes 30 november i Paris arrangeras även för första gången en mässa där olika aktörer visar sina lösningar på klimatproblem. Utställningen går under namnet La Galerie by We och är öppen från och med i dag 2 december fram till 9 december.

Förutom att demonstrera laddning av elbilar på Marshallöarna, ett projekt i samarbete med republikens regering på ögruppen som hotas om havsnivån höjs, så visar Honda även olika metoder att framställa och använda vätgas.

Bland annat finns i montern en smart vätgasstation (SHS) som använder en Power Creator, en anläggning för att framställa vätgas med förnybar energi, en bränslecellsbil samt utrustning för att använda exempelvis en vätgasbil eller elbil som elverk för hemmet.

Utställningsytan för mässan är 10000 kvadratmeter. 20000 besökare väntas besöka utställningen.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt