Greenpeace: Som att banta genom att röka

- Att satsa på kärnkraft för att minska koldioxidutsläppen är som att börja röka för att gå ned i vikt - det är ingen bra idé, säger Martina Krüger på Greenpeace.

Martina Krüger är talesperson i energi- och klimatfrågor på miljöorganisationen Greenpeace i Stockholm.

Hon kommenterar dagens uppgörelse mellan de fyra regeringspartierna om att kärnkraften under överskådlig tid kommer att vara en del av den svenska energiproduktionen.

Enligt Greenpeace kommer allianspartiernas uppgörelse om framtida satsningar på kärnkraftsenergi att innebära minskade satsningar på förnyelsebara energislag.

- I Norden är utvecklingspotentialen för förnybar energiteknik och effektiviseringsmöjligheter formligen redo att explodera.

- Förutom att vara avgörande för att stävja klimatförändringar, skapar en energirevolution och en grön energisektor i samma andetag en ny tillväxtbransch som har potential att skapa miljontals jobb världen över.

- Nu sätter regeringen käppar i hjulet för en sådan utveckling, säger Martina Krüger i ett pressmeddelande.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt