Forskarnas batteri kan räcka ett decennium

2017-02-14 08:20  
Harvardforskarna har presenterat ett nytt flödesbatteri som ska klara 1 000 uppladdningar.

TEKNIKSVEPET. Harvardforskarnas flödesbatteri kan klara 1 000 uppladdningar. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!

Svårigheten att återvinna litiumjonbatterier är något som Ny Teknik utrett i flera artiklar, läs dem här. Harvardforskare verkar vara en lösning på spåret med ett nytt flödesbatteri som kan räcka ett decennium. Läs mer om forskningen hos Wired eller direkt i forskarnas rapport via ACS Energy Letters.

Roboten klarade två timmars arbete i de höga nivåerna av radioaktivitet i det havererade kärnkraftverket i Fukushima. Sedan började den fjärrstyrda rengöringsroboten göra konstiga ljud, kameran havererade och sedan stängdes hela maskinen av, skriver Tech Times.

Chockerande nivåer av gifter och skräp spridda av människan har nått havets allra djupaste bottennivåer. Det visar mätningar utförda på djur i Marianergraven, rapporterar bland andra Huffington Post och Science Alert.

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL