Extern laddare tros ha orsakat flygplansbrand

2019-07-08 15:39  

En brand som utbröt inne i ett flygplan på väg mellan New York och London tros ha orsakats av en extern mobilladdare.

Eldflammor och rök kom plötsligt från ett passagerarsäte. Elden släcktes av besättningen och Virgin Atlantic-planet gick ned för nödlandning i Boston. De 217 passagerarna evakuerades från planet.

Hittade laddare mellan eldhärjade säten

Polisen hittade senare en apparat mellan sätena som antändes. Nu meddelar polisen att den preliminära undersökningen tyder på att det var en extern mobilladdare.

Utredningen av händelsen fortsätter.

Tidningen Digital Trends spekulerar i att det kan finnas flera orsaker till att laddaren började brinna, till exempel fel i tillverkningen eller skador, och räknar upp två andra händelser under förra året när batterier började brinna ombord på flygplan.

Batteripack orsakade flygbrand - på marken

Ny Teknik har tidigare också rapporterat om en brand i ett mobiltelefonbatteri ombord på ett Ryan Air-plan som stod på marken i Barcelona. Telefonen var kopplad till ett portabelt batteripack vilket misstänktes vara den utlösande faktorn till branden.

För att par år sedan var Samsungs telefon Galaxy Note 7 i blåsväder på grund av flera bränder. Efter en utredning kom bolaget fram till att orsaken till bränderna var konstruktionsfel och tillverkningsfel i litiumjonbatterierna.

Linda Nohrstedt

Mer om: Laddare batteri

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt