EU-kommissionen kan försvåra kraftfusion

2014-05-28 10:01  

I kampen om Alstoms energiverksamhet kan EUs konkurrensregler ställa till det för Siemens.

Det var den tyska konkurrensmyndighetens chef Andreas Mundt som vid ett möte med näringslivsjournalister gav uttryck för sina funderingar kring en förestående fusion mellan Alstoms och Siemens kraftdivisioner, skriver Handelsblatt.

Amerikanska GE har lagt ett bud som Alstoms styrelse ser välvilligt på, men den franska regeringen ser hellre att tyska Siemens går in och tar hand om den franska energidelen av Alstom.

I gengäld skulle Alstom få ta över en stor del av Siemens verksamhet inom järnvägsteknik, exempelvis de tyska snabbtågen ICE.

Mundt menar att en granskning av hur konkurrensförhållandena påverkas inte är aktuell ur tysk synpunkt, men att EU-kommissionens konkurrensmyndighet med största säkerhet kommer att vilja syna affären i sömmarna, och att vissa frågor vid samgåendet "inte är helt lätta att lösa".

Håkan Abrahamson

Mer om: Siemens Alstom

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt