Elbilen kommer till Hawaii

2008-12-05 12:34  
Elbilsbolaget Better Place har tagit sig till Hawaii.

Det kaliforniska företaget Better Place, som vill bli elbilsvärldens motsvarighet till en mobiloperatör, har slutit avtal även med Hawaii och ett elbolag där om utbyggnad av ett elbilssystem.

Better Place leder ett konsortium som redan backats upp av Israel, Danmark, Australien och en grupp distrikt i norra Kalifornien, såväl som av biltillverkaren Renault-Nissan.

Nu går USA-delstaten Hawaii med, tillsammans med elbolaget Hawaiian Electric Company. Målet är ett nät med tiotusentals laddningsstationer, och en mängd stationer där förare ska kunna byta batterier längs vägarna om de inte hinner vänta på laddning.

Affärsmodellen går ut på att Better Place står för tillgången till laddningsstationer och batteribytesplatser, och förare får tillgång till dessa genom abonnemang som påminner om mobiloperatörernas.

Alexander Kristofersson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt