Efter explosionen – strömmen på väg tillbaka i Halmstad

2019-09-06 07:11  
Larmet om en brand i ställverket kom strax efter klockan 22. Räddningstjänsten kallades dit, men lämnade vid midnatt området. Foto: TT

Flera tusen hushåll i Halmstad blev i går kväll strömlösa efter någon form av explosion i ett ställverk. Som mest var drygt 8.000 kunder drabbade, men många har börjat få tillbaka strömmen.

"Vi från Hem försöker nu på olika sätt hitta vägar att få ut ström förbi det skadade ställverket för att så många kunder som möjligt ska få tillbaka strömmen så fort det bara går. Vår jourpersonal arbetar på med den uppgiften", skriver Åsa Montan, kommunikatör på Halmstad energi och miljö (HEM) på Facebook.

"Förhoppningsvis får fler strömmen tillbaka de kommande timmarna."

Strax före klockan fem på morgonen hade mer än hälften av hushållen fått tillbaka strömmen, och under morgontimmarna väntas även resterande kunder få elen åter.

Läs mer: Svenska Kraftnät sågar grön effektreserv

Larmet om en brand i ställverket kom strax efter klockan 22. Räddningstjänsten kallades dit, men lämnade vid midnatt området.

– Det var inte mycket vi kunde göra där och det fanns ingen spridningsrisk, säger Peter Stened på räddningstjänsten.

Personal från Hem tog över bevakningen.

"Den ena enheten har brunnit och är mycket skadad men även enhet nummer två har gått sönder, varför Hem inte vågar gå in och åtgärda utan Eons inspel. Det kan göra större skada än nytta om vi försöker starta upp en skadad enhet", skriver Åsa Montan.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt