Comfort Window trotsade snålblåsten

2009-04-21 14:45  
Så funkar det.

Uppfinnarföretaget Comfort Window i Göteborg har lyckats med sin nyemission trots det dystra börsklimatet. Aktien är nu noterad på Aktietorget.

- Det har varit en arbetsam period med att få in kapital i emissionen, , skriver vd och grundare Hans Öhman i ett pressmeddelande.

Comfort Window behövde inte mycket pengar – bara 4,9 miljoner kronor – men det har ändå varit jobbigt att få runt nyemissionen, skriver vd och grundare Hans Öhman i ett pressmeddelande på tisdagen.

- Men överlag har vår teknik mötts med mycket positiva omdömen av de investerare vi mött under den roadshow som genomförts, säger han.

Comfort Windows uppfinning är ett fönsterbeslag som gör att man kan vända och stänga ett fönster med solskyddsglas 180 grader ut och in.

Solskyddsglaset är vänt utåt på sommaren, reflekterar solen och hindrar värmen från att komma in i rummet - en markiseffekt.

På vintern vänder man fönster ut och in och får en radiatoreffekt genom att det inre fönstret drar till sig solvärme utifrån samtidigt som det hindrar rumsvärmen från att läcka ut.

Argongasen mellan rutorna förhindrar energivandringen.

Enligt energiprofessor Björn Karlsson i Lund kan energibesparingen bli så stor som 100 kWh per kvadratmeter glasyta och år jämfört med ett energiglasfönster.

- Vi har ingen försäljning än. Vi är fortfarande ett utvecklingsbolag. Under 2010 räknar vi med att de första fönstren kommer ut, säger företagets marknadschef Georg Ernst.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt