Climatewell växer i<br></br> Spanien och Frankrike

2008-05-30 08:53  

Climatewell har fått beställningar från tre spanska och ett franskt företag som specialiserat sig på att leverera värme och kyla med hjälp av solfångare.

Beställningarna är ett led i det svenska företagets strategi att samarbeta med företag som levererar hela klimatsystem till villor och kontor.

- Vi säljer vår soldrivna värmepump till installatörerna, som sedan monterar den tillsammans med solfångare, styrsystem, varmvattentank och kanske golvvärme, säger Climatewells vd Per Olofsson.

Det är de spanska installationsföretagen Erbe, ASE och General de Servicio samt franska Sunpower Systems som köper värmepumpar för sammanlagt drygt 19 miljoner kronor.

- Det är första steget i ett samarbete som vi hoppas ska bli långvarigt, säger Per Olofsson.

Han säger också att Climatewell har fler, liknande samarbeten på gång.

Spanien har blivit Climatewells nya hemmamarknad, eftersom spanska staten kräver att alla nya hus ska ha solfångare eller solceller på taket.

Snart startar bolaget serieproduktion i en ny fabrik i staden Soria i norra Spanien.

Climatewell började utveckla sin soldrivna värmepump 2002. För att finansiera utvecklingen har företaget tagit in riskkapital från bland andra Industrifonden, Skirner, Northzone och Utilsun.

Climatewell fanns med på Ny Tekniks och Affärsvärldens lista över Sveriges 33 hetaste teknikbolag. Nyligen nominerades grundaren, Göran Bolin, till Stora Teknikpriset 2008.

Jonas Hållén

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt