Chef sparkas från Svenska kraftnät

2019-03-28 11:47  
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Ännu en chef får lämna Svenska kraftnät efter en granskning som Dagens Nyheter gjort visat att chefen anlitat en tidigare kollega för ett konsultuppdrag.

(Uppdaterad)

Chefen i fråga ska även ha attesterat fakturorna för uppdraget, trots att det upphandlades via en extern konsultmäklare, skriver DN. Efter avslöjandet ska chefen även ha raderat vissa mejl.

DN skriver att avslöjandet ledde till att Svenska kraftnät tillsatte en extern utredning för att reda ut vad som hade hänt. Under torsdagen kommenterade Svenska kraftnäts chefjurist, Bertil Persson, resultatet på myndighetens intranät: ”Enligt den genomförda utredningen har det förekommit jäv och den visar också att det var fel att radera mejl.”

Läs mer: Energiministern: Bristerna på Svenska kraftnät är allvarliga

Tidigare i år sparkade regeringen myndighetens generaldirektör Ulla Sandborgh efter att det bland annat framkommit att chefer och konsulter anställts eller anlitats utan en ordentlig säkerhetsprövning. Myndigheten har också brutit mot regeringsbeslut och gett höga chefer tillgång till känsliga it-system.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt