Brasilien först med etanoldrivet kraftverk

2010-01-22 09:22  

Anläggningen är i grund och botten ett naturgasdrivet kraftverk på 87 megawatt som byggts om. Tester visar att övergången till etanol kommer att sänka utsläppen av koldioxid – utan att minska effektiviteten.

- Ett kraftverk av den här typen konsumerar stora mängder etanol. Det passar därför bara på platser där man saknar tillgång på fossila bränslen, exempelvis i Japan, säger John Ingham, ”director” på General Electrics ” Latin America Products” till nyhetsbyrån Reuters – här citerat från tidningen Skogsaktuellt.

Det är General Electrics och det inhemska kraftbolaget Petrobas som har byggt om och äger det nu etanoldrivna verket. Båda dessa företag räknar med uppsving för etanol som miljövänlig energikälla. Enligt Skogsaktuellt för General Electric och Petrobas diskussioner med japanska kraftverk.

Hans Dahlquist

Mer om: Kraftverk etanol

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt