Bönder kritiserar kärnkraft och gasnät

2008-12-29 08:53  

Kärnkraften är ett hot mot böndernas satsning på bioenergi. Det hävdar LRF som kräver besked från regeringen om kärnkraftens framtid.

En energipolitik som tar avstånd från kärnkraft skulle innebära att LRFs medlemmar fullt ut vågar satsa på grön energi, menar förbundets ordförande Lars-Göran Pettersson. Detta mål skulle kunna uppnås med en energiuppgörelse över blockgränserna.

- I dag bedriver delar av näringslivet och fackföreningsrörelsen, kärnkraftslobbyn, en kraftfull kampanj för att vi ska bygga fler reaktorer. Får vi en sådan utveckling så finns en risk för att det underminerar utvecklingen vad gäller förnybar energi. Pengarna och resurserna sätts då på nya reaktorer, säger LRFs ordförande Lars-Göran Pettersson, till Sveriges Radio.

Det är inte enbart kärnkraften som hotar böndernas satsningar på biogas, enligt LRF. Tidigare har förbundet av samma skäl kritiserat utbyggnaden av ett naturgasnät.

Marie Feuk

Mer om: Bioenergi Bönder

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt