Anmälan kan försena brunkolsaffär

2016-08-09 08:51  
Vattenfalls dagbrott av brunkol i Tyskland. Foto: TT Nyhetsbyrån

Vattenfalls planerade brunkolsförsäljning i Tyskland har stött på problem.

Vattenfalls försäljning av brunkolsverksamheten i Tyskland kan försenas. EU-kommissionen har öppnat ett klagomålsärende sedan ett konkurrerande bolag hävdat att affärsupplägget strider mot EU-regler för statsstöd, rapporterar SVT Nyheter.

Det är företaget LMMG, som ville lägga ett bud men inte var med i slutskedet av affären, som står bakom anmälan. Statliga Vattenfall lade omkring 15 miljarder kronor i kassan i dotterbolaget för att få igenom affären.

Vattenfall har tidigare hoppats på att affären skulle vara slutförd i augusti, men nu gör bolaget en vagare bedömning och uppger att den ska bli klar "under hösten".

Med beaktande av tillgångar, skulder och värdet av säkringar för framtida elprisintäkter beräknas priset, som köparen EPH betalar för den tyska brunkolsverksamheten, uppgå till cirka 12 miljarder.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt