Amerikansk pellets ska värma Paris

2016-03-11 06:31  
Foto: Pixabay

Paris ska importera tusentals ton träpellets från USA för att minska koldioxidutsläppen.

140 000 ton träpellets ska årligen fraktas från USA till Saint-Ouen utanför Paris. Anledningen är att den franska huvudstaden vill använda mer förnybar energi i sina värmesystem, uppger lokala myndigheter.

Bolaget CPCU, som levererar värme och varmvatten till mer än en fjärdedel av parisarna, planerar att bränna 140 000 ton årligen i den nya anläggningen i Saint-Ouen.

Kritiker har ifrågasatt i vilken utsträckning detta kan minska koldioxidutsläppen, i synnerhet som pelletsen kommer att importeras. CPCU uppger dock att användningen av trä samt ett byte från olja till gas kommer att minska koldioxidutsläppen med 300 000 ton per år.

– Det här är ett bra exempel på hur energiövergången införs efter FN:s klimatkonferens, säger Celia Blauel, vice borgmästare för miljöfrågor i Paris.

Anläggningen som har kostat 75 miljoner euro (cirka 700 miljoner kronor) kommer att använda en blandning av trä och kol.

– Vi hoppas att den franska träindustrin vid det laget ska vara redo att leverera, eftersom vi föredrar att köpa hemma, säger William Delannoy, borgmästare i Saint-Ouen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL