9 600 hushåll utan el efter stormen

2013-10-30 07:01  

Ännu på onsdagsmorgonen saknade 9 600 av energikoncernen Eons kunder i Sydsverige elektricitet som följd av höststormen Simones härjningar med omkullvräkta träd och kringflygande föremål.

Fortfarande är Skåne värst drabbat med 3 700 strömlösa abonnenter, de flesta i nordvästra Skåne. I Kronobergs län saknar 2 600 hushåll el, i Blekinge 1 300, i Kalmar län 1 000 och i Halland cirka 900.

Hos de två andra stora elleverantörerna, Vattenfall och Fortum, fick samtliga kunder som drabbades av elavbrott tillbaka strömmen redan under tisdagen.

Tågtrafiken ska dock fungera normalt i Sydsverige, med ett fåtal undantag.

I Skåne går fortfarande inga tåg på sträckorna Ängelholm-Halmstad och Malmö-Helsingborg via Teckomatorp. I det senare fallet leds tågen om via Västkustbanan. I övrigt sätts ersättningsbussar in. I båda fallen hoppas Trafikverket på klartecken för tågtrafik under dagen.

Sträckorna Hässleholm-Helsingborg och Malmö-Karlskrona har just öppnats men enstaka avgångar kan komma att ställas in på grund av fordons- och personalbrist, meddelar Skånetrafiken.

TT / Ny Teknik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL