Populärteknik

Elon Musk avslöjar tidsplan för Space X rymdbas på Mars

Foto: SpaceX/Elon Musk/Twitter
Foto: SpaceX/Elon Musk/Twitter

Om vi ska tro på Elon Musk kan vi ha börjat bygga rymdbas på Mars om tio år, lagom till 2028.

Publicerad

Det var i samband med att Elon Musk twittrade ut ny grafik på Space X framtida rymdbas på Mars som en Twitter-användare frågade om när grafiken skulle kunna bli till ett riktigt fotografi. Elon Musk svarade då att uppskattningen är att basen ska byggas om cirka 10 år, skriver Tech Times.

I grafiken som Musk twittrade ut kan flera rymdraketer ses uppställda i ett rött Marslandskap, samtidigt som en rymdbas i bakgrunden lyser upp området.

Elon Musks ambition att skicka människor till Mars har dock blivit ifrågasatt av bland annat den tidigare astronauten Chris Hadfield. Chris Hadfield menar att en resa till Mars är allt för påfrestande för astronauter och skulle med stor sannolikhet sluta med allvarliga konsekvenser, även om själva rymdraketen når fram till den röda planeten.

Men innan några bemannade rymdresor går mot Mars har Space X flera uppgifter att beta av. Först ska raketen Big Falcon Rocket (BFR) byggas och testas under de kommande två åren, för att sedan skickas iväg på obemannade Marsresor 2022 och 2024.