Populärteknik

Musk avslöjar priset på biljetten till Mars

Foto: Space X
Foto: Space X

Hur mycket kommer resan till den röda planeten kosta? Nu har Elon Musk gett ett biljettpris – och enligt entreprenören ska alla som äger en fastighet ha råd att flytta till Mars.

Publicerad

Elon Musk har idéer kring alla aspekter av en Marskolonisation, och redan i år kommer Space X testa farkosten som ska ta jordborna dit. Entreprenören har själv uttalat ett intresse för att flytta till planeten, och det är på Twitter som han gör en skattning av det kommande biljettpriset.

”Summan beror givetvis på hur många som reser, men jag är övertygad om att en flytt till Mars en dag kommer kosta under 500 000 dollar, och kanske till och med under 100 000 dollar. Det är nog lågt för att de flesta människor som lever i en avancerad ekonomi skulle kunna sälja sin bostad på jorden flytta till Mars, om de så vill”, skriver Elon Musk på Twitter.

Enligt Independent ska hemresan till jorden vara gratis. Space X rymdfarkost Starship ska kunna frakta 100 passagerare de drygt 55 miljoner kilometrarna – en resa som väntas ta mellan 150-200 dagar. Senare i år ska en testuppskjutning av Starship äga rum. På Twitter ställde ett antal entusiaster frågan om det finns något sätt som allmänheten kan hjälpa till för att skynda på Mars-projektet.

”Allmänhetens samtycke är avgörande för Starships framgång”, skriver Musk i ett inlägg. 

Han utlovar att hålla allmänheten informerad om framgångar så väl som motgångar.