Elbilar

”Toyota Camry levererar ingen vidare körglädje”

PROVKÖRT. Ett efterlängtad återtåg eller en illa tajmad comeback? Efter 15 års uppehåll kommer Toyota återigen att börja sälja Camry i Sverige. Men även om modellen har flera goda sidor – återstår det att se hur rätt i tiden den japanska sedanen är.

Publicerad Uppdaterad

Året var 2004 då Toyota insåg att Europa inte var rätt spelplan för Camry. Efter att ha försökt, och insett att sedanen inte räckte för en succé (den fanns som kombi fram till 1996), valde tillverkaren att radera bilen ur modellpaletten. Men även om varken du eller jag visst det, så finns det de som gått och väntat på att Camry ska komma tillbaka. Eller så säger man i varje fall på Toyota. Det är kanske inte lätt att smälta, men eftersom den japanska tillverkaren generellt sett är en oerhört försiktig general, har man säkerligen haft kulramarna framme – och sett att ekvationen går ihop.

Men vad erbjuder då Camry anno 2019? Till att börja med, nej – den kommer inte lanseras som herrgårdsvagn. Den rollen tycker Toyota att Rav4 fyller. Och eftersom Sverige officiellt nu blivit en suvmarknad istället för en kombimarknad, är den punkten svår att argumentera mot.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här