Snart rullas Full Self-Driving ut till Tesla-ägarna

2021-08-30 10:01  
Eftersom föraren måste hålla händerna på ratten så anses systemet erbjuda autonomi på nivå 2. Foto: Tesla

Mjukvaran låter bilen köra själv på mindre gator i stan, och navigera genom korsningar. Nu utlovar Musk att en bred utrullning av Teslas Full Self-Driving bara ligger omkring en månad bort.

Tesla har sedan nära ett år låtit utvalda ägare utvärdera betaversionen av bolagets system Full Self-Driving. Mjukvaran innebär att bilen utöver att sköta körningen på motorväg även kan klara av mindre gator i stadsmiljö, dock med förarens händer placerade på ratten.

Till det kan fordonet på egen hand ta sig igenom korsningar och även göra vänstersväng på landsväg. Trots de avancerade förmågorna anses systemet erbjuda autonomi på nivå 2 – eftersom kravet är att föraren ständigt ska vara redo att ta över körningen.

Läs mer: Ny avgift på el när laddbilarna blir fler: ”Innebär stora förändringar”

Elon Musk har tidigare utlovat att de kunder som köpte till FSD-paketet skulle få loss Full Self-Driving Beta-mjukvaran – men nu är budet från grundaren att den breda utrullningen bara ligger omkring en månad bort. Det rapporterar Electrek.

På Twitter meddelar Musk att version 10 av mjukvaran ska komma ut till den tidiga testflottan redan under veckan.

John Edgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt