Polestar 5 ska visas på Goodwood: ”En favoritplats”

2022-06-14 14:46  
Polestar 5. Foto: Polestar

En första glimt av Polestar 5, en kommande prestandamodell. Under Goodwood Festival of Speed ska värstingen visas upp i ”prototyp-kostym”.

Om två veckor startar bilfestivalen Goodwood Festival of Speed. Då samlas hundratusentals människor för att under några dagar få se allt från veteranbilar till F1-bilar köra upp för den klassiska banan.

Och en av de bilar som ska köra upp för den kända Goodwood-backen är Polestar 5.

Läs mer: Polestars Roadster-utmanare O2 kommer med egen drönare

Ännu så länge vet vi inte särskilt mycket om ”5:an”, mer än att den beskrivs som en fyrdörrars prestanda-GT – och att den har sitt ursprung ur konceptet ”Precept”.

– Goodwood är vår favoritplats för att visa våra bilar i en entusiastmiljö. I år ser vi fram emot att visa Polestar 5 när den kör uppför backen, säger Thomas Ingenlath, vd för Polestar i ett uttalande.

Utöver Polestar 5 som kör skytteltrafik i backen kommer tillverkaren även att visa en Polestar 2 BST Edition 270 – alltså produktionsbilen som är baserad på specialaren ”Experimental” som Ny Teknik testade i fjol. Därtill kommer även konceptet Precept att ställas ut.

Läs mer: SSAB och Polestar ska utveckla klimatneutral elbil ihop 

Felix Björklund

Mer om: Polestar Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt