Elbilar

Nu släpper Opel första elbilen

Foto: Opel
Foto: Opel
Foto: Opel
Foto: Opel

En utmanare i det lite mindre segmentet. Nu kommer Opels Corsa med eldrift. Här handlar det om 33 mils räckvidd – och det ska gå att ladda 80 procent på en halvtimme.

Publicerad

Det märks att det är nytt bakom spakarna hos Opel. Inte nog med att PSA-koncernen började möblera om – och snabbt visade goda siffror, nu har man börjat få in ny teknik i form av ny plattform och elektrifiering. Corsa blir den första Opeln som lanseras sedan märket köptes och nu presenteras Corsa-e – det tyska märkets version på Peugeots elbil e-208.

Drivlinan är densamma som i den franska bilen. Det innebär en elmotor om 136 hästkrafter, ett batteri på 50kWh och en räckvidd på 330 kilometer enligt den nya WLTP-körcykeln. Precis som i Peugeoten klarar systemet av snabbladdning i effekter upp till 100 kW, något som ska göra att man kan återfå upp till 80 procent av batterikapaciteten på 30 minuter.

Inom PSA-koncernen försöker man hålla isär märkena. Man har använt en helt egen design och inte en panel är densamma som på 208:an. När vi ändå är inne på design. Opels spår är att inte hitta på något extra särskiljande när det kommer till elbilar. Det kommer att vara lite annan grill och andra hjul, men annars är det likt den vanliga modellen med förbränningsmotor.

Opel har inte avslöjat när man kommer öppna orderböckerna, eller vad priset på ett stycke Corsa-e kan tänkas landa på. Men med tanke på att Volkswagen ska lansera sin ID.3 (en större bil) i höst – till ett pris mellan 30 000 och 40 000 euro, så lär prislappen ligga en bra bit under det.