Nu går elektriska folkabussen att förboka

2021-11-30 11:38  
Ikoniska folkabussen snart här som elbil. Foto: VW

Ett eldrivet alternativ för den stora familjen och hantverkare. Under 2022 lanserar Volkswagen en elektrisk folkabuss, men redan nu går det att förbokas.

För många är VW Typ 2, folkabussen, en ikonisk bil. Modellserien lever kvar och fick så sent som i år en laddhybriddrivlina – men för de som vill gå helelektriskt är det inte rätt bil. Dock kommer den tyska biljätten snart råda bot på det.

Istället för Typ 2 så kommer ett alternativ kallat ID Buzz och denna elektriska folkabuss sätts i produktion under första halvåret 2022. Modellen bygger på koncernens elbilsplattform MEB vilket då innebär att den delar komponenter med ID3 och ID4.

Läs mer: Lista: 30 laddhybrider med längst räckvidd (och högst bonus)

Själva modellen kommer i utförandet Buzz och Buzz Cargo där den senare då är skåpbilsvarianten som är inriktad mot företagare.

Ännu så länge avslöjar inte VW särskilt mycket kring specifikationer på bilarna utan nöjer sig med att säga att de kommer både som bak- och fyrhjulsdrivna. Personbilsvarianten ska vara ha ”sidoskjutdörrar och flexibla säten”, medan Cargo kan lasta mer än Caddy, men mindre än en Transporter.

Nu öppna VW för förbokningar av ett exemplar. I det här skedet så krävs ingen betalning – för den riktiga beställningen går inte att göra förrän i vår.

Felix Björklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt