Nu får Kia EV6 efterlängtade funktionen

2022-10-11 11:05  
Kia EV6 får förvärmning av batteriet. Foto: Kia

Lagom till vintern får EV6-ägare en present. Kias elbil uppdateras nämligen med förvärmning av batteriet – en funktion som kan korta laddtiderna rejält när det är kallt ute.

Det är ett år sedan Kia lanserade sin EV6, en elbil som tagits emot väl på svenska marknaden. Men något som dessvärre drabbade köparna var att den finfina toppkapaciteten på snabbladdning, 237 KW – lös med sin frånvaro vid minusgrader.

Skälet var att batteriet inte håller rätt temperatur för optimerad laddning när det är kallt ute.

Men till den här vintern blir det ändring på det. Inför nästa modellår uppdateras bilen med förvärmning. Även levererade bilar av årsmodell 2022 kommer få funktionen i efterhand, dock måste man rulla in till verkstaden för att få det fixat.

Läs mer: Operatören Mer chockhöjer kostnaden för elbilsladdning

Rent praktiskt innebär den nya funktionen att när det är kallare ute kan batteriet värmas upp inför laddning. Detta sker om man navigerar till en DC-laddastation.

Utöver detta kommer Kia med funktionen att direktstarta kupéns förklimatisering via app. Detta kan ske oavsett om bilen är kopplad till laddbox eller ej.

Felix Björklund

Mer om: Kia Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt