Musk trotsar restriktioner – Tesla startar

2020-05-12 07:19  
Foto: TT

Trotsa restriktionerna och gå till fabriken. Det uppmanar elbilstillverkaren Tesla sina anställda i Kalifornien. ”Om någon ska gripas är det jag”, twittrar vd:n Elon Musk.

Hälsomyndigheten i Alameda county, där fabriken i Fremont ligger, meddelade i helgen att anläggningen måste förbli stängd så länge restriktionerna för att bekämpa coronaviruset gäller.

I lördags stämde Tesla Alameda, och grundaren och vd:n Elon Musk hotade på Twitter att flytta den stora arbetsgivaren från Kalifornien till Texas eller Nevada.

Under måndagen uppmanade Tesla sina anställda att ändå gå till arbetet. Bolaget hänvisade till ett beslut av Kaliforniens guvernör i torsdags som tillät tillverkningsindustrin att återuppta sin produktion.

Elon Musk skriver på Twitter att produktionen kommer att dra i gång igen: ”Jag kommer att vara på golvet med alla andra. Om någon blir gripen, så ber jag att det endast ska vara jag.”

I ett mejl till sina anställda som nyhetsbyrån Reuters tagit del av skriver företaget: ”Vi är glada att kunna starta arbetet igen och har infört en detaljerad plan för att du ska vara säker när du återvänder.”

Alameda county har ännu inte kommenterat Teslas agerande.

Mer om: Tesla Elon Musk

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt