Musk: Mindre, billigare Tesla ska byggas i Tyskland och Kina

2020-10-01 10:35  

Nu har Elon Musk bekräftat att Teslas planerade designcenter och fabriker i Berlin och Shanghai ska producera helt nya modeller. Det kan bland annat röra sig om en liten fastback.

Enligt Electrek har Elon Musk nu bekräftat ryktet och berättat att Tesla har för avsikt att producera två nya modeller vid sina fabriker i Berlin respektive Shanghai.

Med en uppsjö av kinesiska tillverkare som är redo att översvämma väst med billiga modeller är konkurrensen i det elektrifierade segmentet stenhård. I våras flaggade Tesla för en prissänkning av Model 3 med 5 000 dollar i Nordamerika.

I samband med eventet Battery Day nyligen gick bolaget ut med att det ska producera en elbil som kostar 25 000 dollar. Analytikerna trodde att priset gällde för Model 3, vilket fick aktien att dyka – men Musk klargjorde snabbt att så inte var fallet.

Läs mer: Polestar ska bygga hajpade konceptbilen Precept

"Vi kapar inte priset på Model 3 till 25K. Det var en hänvisning till en framtida bil som kommer att vara mindre än Model 3", skrev Elon Musk i ett tweet.

Han har tidigare talat om planerna på ett nytt designcenter i Berlin, som eventuellt skulle få ta fram en liten fastback-modell. Och under sommaren utlyste bolaget nya tjänster inom tolv områden kopplade till bildesign – bland annat för designchef.

I ett tweet den 28 september bekräftade entreprenören att Berlin och Shanghai ska ta fram nya originalmodeller. Tidigare har han spekulerat kring att bilen för 25 000 dollar skulle kunna stå klar inom loppet av tre år.

John Edgren

Mer om: Tesla Elon Musk

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt