MG ZS EV får 44 mils räckvidd – så mycket kostar den nu

2021-10-15 08:03  

I somras erövrade den elbilstronen med sitt låga pris. Nu har MG släppt den uppdaterade versionen av ZS EV med 44 mils räckvidd och ett lågt pris.

I början av oktober meddelade MG att man har en hel del nytt på gång. Detta i form av en ny suv, en eldriven kombi samt en uppdatering av budget-elbilen ZS EV.

Då fick vi bara reda på att den senare fick rejält uppdaterad räckvidd – nu får vi reda på vad det hela kostar.

När ZS EV tog försäljningskronan i somras var den stora dragaren att man kunde privatleasa elbilen för 1 990 kr per månad. När Ny Teknik testade bilen fanns det några brister att påpeka, men att MG:s intåg  kommer ruska om marknaden.

Till 2022 vässar MG sitt erbjudande. Men på bekostnad av att det inte längre kommer att vara det billigaste alternativet på privatleasingmarknaden.

Uppdaterad interiör i MG ZS EV

Nu får man ny design, ett nytt infotainmentsystem, uppdaterad interiör samt möjligheten att med dragkrog häkta på 500 kg.

Största uppgraderingen är dock att bilen får rejält mycket större batteri,70 kWh istället för 44,5 kWh. Vilket ska räcka i upp till 440 kilometer. Ombordladdaren har även den uppgraderats till 11 kW dock är snabbladdningen begränsad till 92 kW.

MG ZS EV. Foto: MG

En annan laddfunktion som debuterar 2022 är V2L-teknik. Med denna kan man koppla in 230V-enheter eller en annan elbil och då dra 2,5 kW.

Vad kostar MG ZS EV?

Men så till det viktigaste – vad kostar MG ZS EV nu? Instegsmodellen Comfort börjar på 2 495 kr/mån och den här gången får man med eluppvärmda framstolar – ett alternativ som saknades i år.

I Luxury-kostym får man panoramaglastak, trådlös telefonladdning, 360-graders kamera samt lite flera funktioner i infotainmentsystemet. Dock kliver priset upp med 290 kronor i månaden.

Vill du inte vill leasa, utan äga, så ligger priserna på 389 990 kronor för Comfort samt 419 990 kronor för en Luxury-utrustad MG ZS EV.

Felix Björklund

Mer om: MG Motor Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt